24 Ocak 2013 Perşembe

Çanakkale Savaşının Tarihi


Çanakkale Savaşı sırasında düşman kuvvetlerinin, uluslararası savaş hukukunu hiçe saymaktan çekinmediklerini...Biliyor muydunuz?

Şimdi Akbaş şehitliğinde elbiseleri ile yatan 200 Mehmetçiğimizin, hasta gemisiyle yaralı vaziyette İstanbul'a sevedilirken düşman gemileri tarafından atılan bombalar ile şehit olduklarını...Biliyor muydunuz?

Oysa Türkler'in, kendi top menziline girdiği halde yaralı taşıyan düşmanın hastane gemilerine ateş etmediklerini bizzat Fransız Generali Guro'nun ifade ettiğini...Biliyor muydunuz?

İtilaf devletlerinin savaş kararı aldığı haberinin İstanbul'da duyulması üzerine şehirdeki azınlıkların bayram edip hemen "İngiliz Donanması Karşılama Komitesi" adında bir komite kurup itilaf devletlerinin askerlerini karşılamak için hazırlıklara başladıklarını ve bu çerçevede İstanbul'a gelecek yabancı komutanları ağırlamak için şimdiden yer tahsisi yapıldığını...Biliyor muydunuz?

Ayrıca Beyoğlu'nda, gelecek işgal ordusunu daha rahat seyredebilmek maksadıyla ana caddeye bakan binaların pencerelerinin aylar öncesinden kiraya verilmeye başlandığını...Biliyor muydunuz?

Azınlıkların evlerinde boy boy İngiliz ve Yunan bayrakları dikilip eğlence için içkiler depolandığını...Biliyor muydunuz? 

stanbul'a seyahat programları düzenleyen Londra ve Paris'teki vapur acentelerinin, İstanbul'un düşeceğinden ve bu gezilerin gerçekleşeceğinden son derece emin olarak, gidiş dönüş biletlerini bile bastırdıklarını...Biliyor muydunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder